Quarantaine-dagboek: Klein geluk.

Dezer dagen is het balanceren tussen productiviteit, positiviteit, angstaanvallen, chillmomentjes, dansuitbarstingen, huilstonden en zotte lachbuien (er zijn al veel Corona-grapjes, mannekes) en al wat daar tussenin past. Voor wie haar nog niet volgt (of in dit geval moet ik zeggen “vlogt”), check de filmpjes van Linde Merckpoel, een topwijf! In deze quarantaine-dagen, waarin ze zelf van thuis werkt, gaat ze op zoek naar haar “Corona-bliss” en ze deed ook een warme oproep om hetzelfde te doen. Check it out (klik hier)

Dus besloot ik ook mijn kleine “gelukskes” eens op te lijsten:

*de zon op mijn tootje, zalig, vitamine D !!!

*met de jas open –  bijna geen winterfrak meer nodig, juij, lente – wandelen in mijn buurt en de natuur (Gentbrugse Meersen) én steeds meer nieuwe routes ontdekken, ook met de fiets ! – wie mij kent weet dat ik eigenlijk maar 5x per jaar op mijn fiets kruip alleen, in de zomer, bij heel mooi weer, dus goe bezig nu !

* een fluitend vogeltje in een nog kale boom met al hier en daar al knoppen, die in bloei staan

* muizenstrontjes op mijn zelfgemaakte rijstpap, oh njammie, heerlijk – door te vertragen ontdek ik mijn kooktalent, zo waar ver weggestopt en nu vollebak gaan!

* geen lange rijen aan de kassa, los van de 1,5 m afstand is het winkelen wel aangenamer dezer dagen – én eindelijk WC-papier en kleenex gevonden, oef.

*kapotlachen met Christophe en Nick uit Blind Getrouwd zondagavond, en dan vooral de kook-keuken scène voor wie het programma volgt 😉

*Dieter Coppens en de Down the Road-gang : de hartverwarmende eerlijkheid en zorgzaamheid, lachen en huilen tegelijk.

*crazy cat momentje van poezie gisteren, toen ik rustig zat te Netflixen en dacht, “oh boy she’s copying my mood swings”, racing op en af de trap en door de living. I hear you, missie. Of misschien heeft het te maken met de nieuwe serie die ik kijk, Toy boy?!

* dansen in de living – met instant mood boost effect ! Filmpjes op mijn Insta-profiel volgen (nog) 😉

* de Toffe Tips met Tom en Benjamin van Yourcoach, een boost vol positiviteit en echt bruikbare handvaten en veel verbondenheid. Inschrijven kan via de Facebook-page : een webinar waar je vrolijk van wordt. Coaching-kanjers, dankjewel.

* een lekker kopje koffie, met melk én suiker met een stukje donkere chocolade die hemels op mijn tong smelt in combi met de warme koffie – mijn guilty pleasure op dit moment. Vroeger was het Lotus speculoos, zonder twijfel ( maar wegens glutenallergie, een no go, alles went).

* willekeurige aperitief momentjes met jaja glutenvrije chips en sprankelend (bruisend) appelsap in een chique wijnglas, het oog wil ook wat 😉 Alcohol-free here, een uitzondering is toegestaan (mijn Bday of course, twordt een zot/zat feestje ;-)).

* nieuwe muziek ontdekken : check out Peter Bukha met “Dance Monkey” en zijn andere covers. Zalige piano-virtuoos. Hemels!!! Ook dit duo heeft een prachtige CD gemaakt “Eyes closed”,  luister zeker eens naar “Haevn, Where the heart is“, wegdromen!

*samen snoozen met poezie in de ochtend, cosy times met wat geronk (wat meestal alleen in het weekend gebeurde,  dat “uitslapen”).

*gezellige babbels met de buren, hangende door het raam (na het applaudisseren voor de zorgsector) of aan onze voordeur. Ik startte een WhatsApp-groepje “Blijfinuwkot- Zandrede 14” zodat we beter in contact kunnen blijven en afhaal-tips kunnen delen of misschien op lange termijn een WC-rol? Heel leuk, want anders kruisen we elkaar gehaast in de gang en nu voel ik me zowaar ook verbonden met mijn buren in “den blok”. Zalig.

*Zoom: om de video-afstands-babbels mogelijk te maken, zo zie en hoor ik al die lieve mensjes toch nog tenminste eens, ook handig bij yoga oefeningen of start to fit-workouts 😉

Wat zijn die van jou?

PS: En voor de singles, respect! Dank Linde : Karel mag er best wezen 😉 – Date met Karel hier! Iemand zin in een dinner-online-date? Let me know!

Liefs,

x

#stayhealthy #blijfinuwkot #bettertogether #onlylove #healtheworld

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s