Happiness comes in waves

Momenteel ben ik aan het lezen in “Het Happiness Project” van Gretchen Rubin. Zij definieerde voor elke maand een nieuw happiness-doel, dwz kleine veranderingen in je leven waardoor je iets meer geluk ervaart. Bijv. stoppen met klagen, de rommel aanpakken in je huis (aka ontspullen), durven falen (en dus iets nieuws proberen), ect. Voor mij is dat oa. meer tijd maken voor en het inplannen van gezonde gewoontes (met als doel : meer energie). Op mijn lijstje staan o.a. schrijven, op tijd slapen, yoga, meditatie, wandelen en dan bij voorkeur aan het “zeetje”.

Ik word blij van de zee, in alle seizoenen. De zee is mijn #happyplace – naast #negenduust of course ;-). Ik hou van de zandkorrels tussen mijn tenen, het geruis van de golven, het weidse zicht, de glinstering op het water, de stilte, de vrijheid die je ervaart als je naar de zee kijkt, en ook het komen en gaan van de golven heeft iets rustgevends, iets helend. Het sluit aan bij de cycli van de natuur, dat komen en gaan. En zo gaat het ook met gevoelens, die komen en gaan. Soms willen we daar te veel aan vasthouden, aan geluk vooral dan. Verdriet, boosheid, frustratie, onmacht, … en vul maar aan, ja die emoties willen we liefst snel kwijt. En de goeie momenten willen we vasthouden. Maar misschien moeten we leren dat ook de beste tijden van tijdelijke aard zijn, want het leven daagt ons nu eenmaal uit. Dus die golven, die komen en gaan, laat die maar komen en gaan en geniet van elk moment, het komen én het gaan.

En daarom ga ik graag naar zee, omdat het een mooie metafoor is, dat alles passeert, en dat je daar rust kan in vinden. En dat je best geniet want er is heel wat moois te ontdekken, als je wil.

Mijn favoriete mooie stranden zijn (top 5 dan):

  1. Zanzibar (Tanzania), Paje : PARADISE, ne must see, echt! (#buckelistdestination)
  2. Mexico, Tulum
  3. Portugal, Nazaré
  4. Frankrijk, Côte d’Opale, Audresselles (gewoon die zonsondergang al, wauw)
  5. En last but not least : Nederland, Zeeland (Nieuwvliet, Zoutelande)

Zoals je ziet, mooie plekken ver weg maar ook dichtbij.

Zeeland, daar heb ik echt een zwak voor, alleen maar hartjes voor Zeeland. Ik denk vooral omdat het de Belgische kust overtreft op vele gebieden. Geen hoge flatgebouwen, geen dijk volgepropt met restaurants en winkeltjes, geen dure parkings, … . In Zeeland heb je strandpaviljoens, om de zoveel strandmeters, zodat je mooie wandelingen kan maken met af en toe een pitstop. Mijn topfavoriet is die in Zoutelande, omdat er schommels hangen. Echt, zalig ! Heerlijk, dat schommelen, het kleine meisje in mij leeft helemaal op. In Nieuwvliet of Groede heb je dan weer Strandpaviljoen De Boekanier of Dok 14, waar je altijd terecht kan voor lekker eten en drinken én je met de glimlach bediend wordt. Wat Zeeland ook zo mooi maakt is de echtheid van de natuur : omdat je echt de zee hoort, je de golven ziet breken op die houten paaltjes, mooie lange strandwandelingen kan maken zonder al te veel drukte. Voor mij is Zeeland echt een stukje vakantie dichtbij, onthaasten, wandelen, genieten van de frisse lucht, de Hollandse gezelligheid, de mooie natuur. Het is een stukje paradijs heel dichtbij. En als je geluk hebt, dan maak je een prachtige zonsondergang mee met magische kleuren. Bij voorkeur in gezelschap zodat je samen stil kan worden. En beseffen dat wat er ook komt en gaat, dit moment voor altijd een mooie herinnering is. Zeeland, only love ❤

Versie 2IMG_9184IMG_9196IMG_9211IMG_9235IMG_9242IMG_9244IMG_9251IMG_9267 (1)IMG_9290IMG_9295

Een gedachte over “Happiness comes in waves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s