Wij plus zij.

Dit zijn wij. 🧡💜

Een topteam, hij en ik. Samen onderweg, hand in hand. Oog voor elkaars noden en dromen. En soms eens struikelen over die rugzak. Want het is enkel een momentopname, deze foto’s. En we zijn niet altijd met ons twee.

We zijn soms met drie. Wij en een (plus)dochter. 👨‍👩‍👧Ze heeft mijn hart gestolen van bij het begin. Dus ik leef mee. Met de ups & downs, en de pittige realiteit van 2 gescheiden ouders met 2 huizen én 2 opvoedingsstijlen. Dat is niet evident.

En dan is er het afscheid. Afscheid elke week. Van ons. En de week erop dan van haar. Want telkens als ze terugkomt neem ik ook wat afscheid van hem. Want dan is er niet enkel wij twee. Maar dan zijn het zij twee, en ik. Want hoe graag mijn lief mij ook ziet (en ik weet, dat is oneindig veel), haar plekje is er, onvoorwaardelijk. En ik ben extra erbij. Wij drie. En dat betekent soms mijn plekje opnieuw zoeken. En zij ook. Die af en toe knuffels komt stelen als ik haar papa kus. En voor hem is het ook aanpassen telkens, van ons twee naar ons drie. Als ze dan in bed kruipt bij ons en dicht tegen me komt liggen, dan smelt ik altijd een beetje. Voor mij, waren zij een team. En nu zijn wij ook een team, hij en ik. En dan moet ik altijd een beetje afscheid nemen. Van hem. En ook van haar. Maar tegelijk is het ook een nieuwe thuis, vol liefde en warmte “met ons drietjes”, zoals zij het zegt.

Ik kreeg er plots een meisje van 8 jaar bij. Zonder voorgeschiedenis. En met een handleiding die soms ontbreekt. Ze is een beetje speciaal. Ze ervaart de wereld anders en wij snappen haar soms niet. Wat ze wel is, dat is puurheid in ongefilterde vorm. En dat is schaterlachen tot je buik pijn doet en dansen alsof niemand kijkt, maar ook koppigheid in het kwadraat of pijntjes met heel veel tranen. Soms zijn we heel erg moe, hij en ik. En als ze weggaat, moeten we toch even wennen aan de stilte. Al is er dan meer tijd voor wij.

Een “plusmama” zijn, is dat dan voor altijd of enkel af en toe een plus bij de wij? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s