Ode aan FaKebook

Onlangs heb ik een tattoo laten zetten (een golf), met de magische boodschap “Happiness comes in waves”. En geloof me dat is ook zo. Het komt en het gaat. Alleen zijn die social media zo een mindfuck voor velen, omdat het ook lijkt alsof er altijd “happiness” is. Ook in mijn FAKEbook leven lijkt dat zo. En denken de meesten dat ik een happy single ben, verliefd op het leven, met een spannend dating life, massa’s vrienden en continue op stap. Hold your horses.

Dat is wat je ziet op fakebook. Dat is wat je veronderstelt. En begrijp me niet verkeerd, ik ben graag op stap met vriendinnen, onderneem graag reisjes en geniet van alles wat er op mijn pad komt. Maar dat is ook een filosofie, een way of life, om leren “tevreden” te zijn met wat er is. En eerlijk, dat is ook een constante strijd in dat drukke hoofd van me. Het is vaak zoeken naar een evenwicht, tussen – druk bezig zijn zodat je niet hoeft na te denken of stilstaan bij de dingen die je mist – en – gewoon genieten van elke dag, zoals hij komt. De meeste mensen verlangen vaak naar wat ze niet hebben. Waarschijnlijk verklaart dat dan de favoriete reactie (van gelukkige koppels met kinderen): Al die vrijheid, en gewoon je ding doen, is toch echt zalig! En ook ik verlang naar wat ik niet heb 😉

Want “zij” vergeten dat ik al jaren iets mis (en soms denk dat ik het gevonden heb), en dat is die “perfect match”. Ik wil ook gewoon graag iemand om bij thuis te komen, een echte thuis, die stabiliteit biedt. Zij vergeten dat ik al jaren op babybezoekjes ga, met een kloppend groot gat in mijn hart en een stil verlangen om ooit zelf op een dag mama te worden (wat moeilijk is zonder partner, I know het kan ook anders – meisjesdroom – maar ik vind dat een kind niet verwerkt moet worden vanuit ego maar vanuit liefde – voorlopig nog). Ik wil graag uit die onzekerheid om echt voor alles alleen te staan (want ze vergeten dat je bij ontslag ook je rekeningen alleen moet betalen en dat je niet de luxe hebt om zomaar je eigen zaak op te starten, follow the dream – think again). Dus ja, ga ik op yoga tripjes naar verre exotische oorden, maar daar doe ik ook echt aan soul searching. Misschien is dat dan de “luxe” die ik mij veroorloof. En wat je daarvan ziet op fakebook, dat is de fun-part en de happy moments. Ik ontmoet prachtige mensen op mijn pad, met meestal wat bagage, op zoek naar ontplooiing en antwoorden. Want mensen die bagage hebben, kijken meestal dieper in je ziel. En zien ook meestal wat er toe doet. Wat vaak niet het geval is, in deze EGO-maatschappij.

Maar het zit me ook soms niet mee. Er zijn ook dagen van zelfbeklag en Netflix-marathons.  Om de eenzaamheid te verdoezelen uit alle macht, om niet toe te geven aan het verlangen naar een schouder om op te huilen. En dan is mijn tattoo een goeie reminder – ook wel omdat ik verliefd ben op de golven (#beachgirl) –  om me eraan te herinneren dat de downs oké zijn, dat je eens goed mag huilen al dan niet in gezelschap van drank en vrienden, dat je alles gewoon eens grondig beu kan zijn, dat je de zoveelste “Mama baas”-post vervloekt omdat die mensen klagen over hun kinderen en jij misschien een gezin mist (al brengt dat ook perspectief, bedankt daarvoor).  Het is oké om gewoon geen zin te hebben in de zoveelste date met een loser die niet weet wat hij wil. Want echt, op je 36 heb je genoeg van al die mannen met bindingsangst. You’re the catch of the century totdat je je verwachtingen op tafel gooit. En de niet-singles vinden je verhalen super spannend dat je er soms echt moedeloos van wordt.

En dan ga ik op de yoga-mat of op reis, om evenwicht te vinden en vooral mezelf. De balans, het komen en gaan van gedachten zoals de golven. Gewoon laten gebeuren.

Strandfrequentie, you had me at hello. Goodbye fakebook.

Sunsethorse

It’s not what you look at that matters, it is what you see – Thoreau

Tatoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s